A ráncok okai és hatása a bőrre

0
2122

Klinikai tapasztalataink szerint nem kell egy vagyont fizetned a nagy öregedés-gátló bőrápolóért. Menj olyan termékekért, amiket megengedhetsz magadnak és megérthetsz. A skincare ipar tele van ellentmondásos információkkal, és óriási a zűrzavar a bőrápolással kapcsolatban. Ebben a zűrzavarban bizonyos személyek kihasználják azt, és nagyon magas árat számítanak fel a termékekért, vagy lehet, hogy nem lesz hasznos az Ön bőrtípusa számára-vagy néha árt is neki. A nagy kérdés az, hogy lesz-e olyan krém, ami ugyanúgy törli a vonalakat, mint a Botoxot? A bőrgyógyászok szerint nincs olyan, hogy csoda egy üvegben. Azonban a kozmetikumok, amelyek fejlett orvosi hatásokkal rendelkeznek, tartalmaznak olyan aktív összetevőket, amelyek jelentős változást hozhatnak a bőrödben, és segíthetnek jó alapot teremteni a szépséged jövőjéhez.

Ha a ráncok miatt aggódsz, komolyan kell venned a bőrápolást, használd a megfelelő krémeket, és adj nekik időt a munkára. Egy másik kritikus rész a megelőzés. A jó bőrápolás és az egészségügyi ellátás megakadályozhatja a ráncok megjelenését, vagy a már meglévő ráncok rosszabbodását. Azonban a ráncok, amelyek már jelen vannak a hatása krémek kiábrándítóan szerény. A következetes, koncentrált megközelítés segítségével a krém jól tudod, hogy a legjobb stratégia.

Olyan fehérjék, amelyek segítik a bőrt

Egy másik gyakori kérdés, hogy mennyi terméket kell alkalmazni? A válasz változik a bőr típusok, valamint fenyő bizonyos krémek. Azonban egy jó hüvelykujj szabály az ‘ujjbegy egység’- egy ujjbegy méretű csepp krém jó egy olyan területen, mint a tenyér-általában 3 vagy 4 csepp elég jó az egész arc-elkerülve, hogy ‘ fojtó érzés eldugult pórusok. Mitől ráncos a bőr? A bőrünk három rétegből áll. A legmélyebb egy réteg bőr alatti szövet, amely szolgál, mint egy vérpad a többi a bőr. A középső réteg a dermis, ahol a fibroblasztoknak nevezett sejtek kollagén szálakat termelnek-olyan fehérjéket támasztanak, amelyek segítik a bőr duzzadását és rugalmasságát.

Fölötte fekszik a felső réteg, vagy epidermis. Itt az őssejtek fokozatosan szétválnak, és felfelé vándorolnak a bőrfelszín felé. Ezek körül természetes vegyületek úgynevezett epidermális lipidek (vagy zsírok), beleértve a ceramidot, amely egy ‘ragasztó’, amely tartja a sejtek szorosan a helyén, mint a cement a téglafalban. A kollagén kötegek a bőrben úgy működnek, mint a matrac rugói, hogy fenntartsák a bőr felszínét. De ha a kollagén sérült, vályúk nyílnak meg a kötegek között, a szövetek felső rétegei összeomlanak ezekben a vályúkban, és a vonalak, ráncok vagy redők fejlődhetnek.

Mire észrevesz egy ráncot, a bőr már elvesztette a kollagént, és elasztinizálta a visszavezető faktorát. Kollagén sérült, különböző tényezők. Néhány elkerülhetetlen (mint például az öregedés), és néhány enyhíthető, ha nem akadályozzuk meg.Szemöldök-és szemhéjak, finom vonalak, az arccsontok, gyűrűk és keresztek felett a nyak hátsó részén. Új kutatás a brit bőr Fundation megállapította, hogy 80% – a az emberek nem mindig használ fényvédő külföldön, nemhogy egy napsütéses napon az Egyesült Királyságban.

A felhasznált füst káros a bőrre

A nap károsítja a DNS-t és más sejtszerkezetet, ami foltos bőrhöz, ráncokhoz és ráncokhoz vezethet. Ugyanakkor az UV aktiválja az MMPs néven ismert enzimeket, amelyek általában segítenek megtisztítani a régi kollagént, de hiperaktívvá válhat, hogy elpusztítják a friss kollagént is. A dohányzás a napon különösen rossz hír. Még a használt füst is káros a bőrre. A kilégzett füst jelentős mennyiségű nikotint, kátrányt, nitrogén-monoxidot és szén-monoxidot tartalmaz, ami megzavarja és gyengíti a bőr gátját, ami kollagén lebomláshoz vezet. A dohányzás miatt az erek összehúzódnak, ami korlátozza az oxigén mennyiségét, ami eléri a bőrt. Az oxigénhiány csökkenti a kollagén és az elasztin termelését. A dohányzás serkenti az MMP – ket, hogy lebontsák a kollagént-ahogy a nap is teszi.

Arckifejezések, stressz. Hatás: szemöldök ráncok, varjak lábak, mosoly vonalak. Kifejezési vonalak egyenlő karakter. Még a hollywoodi rendezők is panaszkodni kezdtek, hogy a Botox megfosztotta a színészeket az igazi arc érzelmektől. A szorongás levezetése segíthet a díváknak Oscart nyerni,de nem tesz jót a bőrüknek. A stressz anabolikus hormonokat vált ki, mint a kortizol. Ezek a hormonok nem immunitást,hanem növelik a nedvességveszteséget, így a bőr szárazabb, és hajlamosabbak a finom vonalak. Összeszorított izmok a nyakon, a vállakon és az állkapocson, ahol olyan sokan tartjuk a stressz határos vér és oxigénellátásunkat az arcunkon lévő bőrhöz. A stressz gyulladást is kiválthat, ami károsítja a kollagént, így a bőr kevésbé vastagnak tűnik.

Az öregedés oka. Hatás

Ok öregedés. Hatás: Crepey bőr, mélyebb szem ráncok, orr-száj vonalak, marionett (száj-áll) vonalak, ajak vonalak, nyakgyűrűk. Ha szerencséd van, a génjeidben nagy bőr lesz. Azonban, még ha nem is, az a tény, hogy a genetika csak figyelembe 20% – a bőr öregedés hozhat némi enyhülést. Látható öregedés jelenik meg a harmincas, amikor a fehérje szintje a bőrünkben kezd csökkenni. A nők, az egyik legdrámaibb csökkenés fordul elő a menopauza során, amikor a veszteség az ösztrogén több mint megduplázza a fehérje csökkenése. Legfeljebb 30% kollagén fehérjék lehet elveszett az első öt évben, egyedül.Valamint vesztes kollagén, bőr is elveszíti plumpness, mert a sejtosztódás lelassul a korral.

Ez azért van, mert az őssejtek már nem képesek pontosan osztódni és szaporodni, és szunnyadni. Van néhány kutatás új krémek tartalmazó polipetid növekedési faktorok -amely megfiatalítja ezeket őssejtek, azonban a klinikai adatok korlátozottak, valamint a növekedési faktor peptidek használata az öregedés elleni krémek továbbra is ellentmondásos. Mindeközben a retinoidok-amelyek az A-vitaminból származnak, továbbra is az egyetlen olyan összetevők, amelyek klinikailag bizonyítottan növelik mind a kollagént, mind a hialuronsavat a bőrben. Bár a retinoidok hosszú távú sejtnövekedést és megfiatalodást tudnak biztosítani, tapasztalataink az öregedés megelőzésében jobbak, az öregedés visszaállásának szerény eredményeivel.