Az új normál: 24–7 életstílus megbirkózása

0
1763

Határidőd van. Az e-mailek és a telefonhívások könyörtelenül özönlenek. A gyermeke beteg, a férje pedig elutazott egy hétre. Ezek mind példák az akut stresszre, ami felpörgeti az adrenalint. Nem feltétlenül rossz, ha néha előfordul. Amikor ezek az egyedi epizódok egy folyamatosan stresszes életté homályosodnak, a követelés hatással lehet az elmédre és a testedre. Hány ilyen stresszessel nézett már szembe az elmúlt héten? Pénzkérdések. Munkahelyi problémák. Betegség, vagy egy szeretett
Kapcsolati konfliktusok. Késésben vagyok, hogy egyik elkötelezettségből a másikba kerüljek. Elfojtott érzelmek vagy mentális egészségügyi problémák.

Vallás vagy etnikai hovatartozás miatti megkülönböztetés vagy nézeteltérés. Jelentős átmenet, mint például egy új munka, új ház vagy változás egy jelentős kapcsolatot. Egy traumatikus esemény utóhatásai, mint például rablás, személyes támadás, bántalmazás vagy háborús helyzet. Az első lépés a krónikus stressz hatékony kezelése felé, hogy tisztában legyen az életében tapasztalható feszültségekkel és az általuk okozott károkkal.Számos negatív hatás van, ami az elmédre és a testedre nehezedő állandó stresszből ered. Néhány a leggyakoribb:

Fokozza a vérnyomását és működik a szíve

A vérnyomásod megemelkedése és a szíved megdolgoztatása
Így nehezebb nyugodtnak lenni, és irányítani a félelmeidet és az érzéseidet. Gyengíti az immunrendszerét, és még fogékonyabbá teszi a rákra, a tüdőrákra, a bélproblémákra, a cirrhosisra, a mentális egészségügyi problémákra és az öngyilkosságra. Enyhítő szexuális vágy. Hozzájárulás a fogcsikorgatáshoz és a fogínybetegséghez. Túlevés, hogy megbirkózzon a stressz. Idő előtti öregedés. Tippek kezelni a stressz. Stratégiákat kell kidolgozni, hogy dolgozzanak ki a stresszorok egy időben. Vájd ki a teret és az időt, különösen otthon, hogy elengedd a stresszt és feltöltődj. Bár a világ állandó mozgásban van, nem kell annak lenned.

Az egész arról szól, hogy engedélyezzük a kikapcsolást” – mondja Beth Esposito, MS, LPCC-S, LSW, a klinikai műveletek vezetője, a szamaritánus Viselkedési Egészségügyi Dayton, Ohio. “Amikor hazajössz a saját szentélyedbe, állíts be korlátokat: az elektronikus eszközök este 10-kor kapcsolnak ki; nincs eszköz a vacsoraasztalnál. Azt mondja, a legtöbb ember úgy él, mintha bármikor elérhető lenne a világ számára” igény szerint”. Támogatja a határokat, és jó gyakorlatokat hoz létre, amiktől megszabadulsz a követeléseidtől és a felelősségeidtől. Például azt javasolja, hogy a mobilod ne legyen a látásodban éjszaka, és kapcsold ki a tévét a hálószobádban.

A stressz súlyának megítélése

Tanulmányok azt mutatják, hogy még egy kis fény a telefon lehet tartani, hogy menjen mély REM alvás. Szóval még mindig igény van rád, amikor alszol. Bár a világ állandó mozgásban van, nem kell annak lenned.
Néhány egyéb tipp kezelésére a stressz többek között. Tarts szünetet. Amikor úgy érzi, a stressz súlyát leméri, vagy megakadályozza, hogy összpontosítson vagy tisztán gondolkodjon, sétáljon egyet, menjen ki egy kis friss levegőt szívni, vagy üljön csendben egy székben, és meditáljon vagy lélegezzen mélyeket. A család és a barátok támogatnak. Találj ki valamit, és beszéld meg valakivel, aki közel áll hozzád. A kérdések kiegyensúlyozása lehet az első lépés a szervezett terv elkészítéséhez, illetve a nem alapvető vagy produktív tevékenységek megszüntetéséhez.

Rendszeresen edzek. Az aerob aktivitás endorfint szabadít fel, hogy növelje a hangulatot, ellensúlyozza a stressz negatív hatásait a testedre, és ettől az elméd más fókuszba kerül. Harminc perc egy nap ideális, és akkor megtörni, hogy három 10 perces ülés. Gyakorlat relaxációs technikák. Enyhíti a krónikus stressz tevékenységek, mint a mély légzés, masszázs, jóga, meditáció, irányított képek, nyújtás.

Kérjen segítséget a stressz kezelése. Ha a stressz és szorongás kezelésére irányuló saját kísérletei nem elegendőek, kérje meg orvosát, hogy utalja be tanácsadóhoz vagy mentális egészségügyi szakemberhez. Ez a képzett szakember segíthet, hogy egy tervet kezelni a stressz. Egy tanácsadó segíthet azzal, hogy szerepet játszik, hogy a gyakorlatban konfliktuskezelés, scripting válaszok, amikor az emberek irreális követelményeket támaszt meg elképzelni egy forgatókönyv, amely képviseli, ahogy te akarod az életed.

Talkterápia a stressz kiváltó okainak meghatározásához

Egyéb módszerek a mentális egészségügyi szakember használhatja a következők. Talk therapy, hogy segítsen, hogy a kiváltó oka a stressz vagy a munka módja, hogy enyhítse a stressz és a szorongás. Kognitív viselkedésterápia, hogy megértse, miért reagál úgy, ahogy, és hogy megváltoztassa a gondolkodását, és hogyan reagál bizonyos stresszorokra. Hipnózis, hogy mélyen ellazulj, és a belső elméddel dolgozz, hogy megváltoztasd, hogyan reagálsz a stresszre. Biofeedback a test reakcióinak mérésére, mint az izomfeszültség, a szívfrekvencia, az agyhullámok és a légzés, így a technikák segítségével szabályozhatja ezeket a válaszokat. Technikák közé tartozik a vizualizáció, mély légzés, meditáció vagy jóga.

Ez a cikksorozat a COVID-19-es világjárványról szól, de különösen a társadalmi távolságtartással foglalkozik: mi az, miért van rá szükségünk, hogyan csináljuk jól. Edison Liu és Jill Goldthwait írta, akik mind orvosi szakemberek, akik széles körű kormányzati, tudományos és vezetői tapasztalattal rendelkeznek. A Goldthwait egy R. N., aki 8 éve szolgál a Maine-i Állami szenátusban, jelenleg a helyi önkormányzatnál dolgozik, Liu orvos, a Jackson Labor elnöke és vezérigazgatója. Korábban ő vezette a tudományos választ Szingapúr országára a SARS válság 2003-ban. A vélemények a szerzők véleményét tükrözik, és nem tükrözik sem a Jackson laboratórium, sem Bar Harbor város politikáját vagy álláspontját.