A dohányzás által okozott hatásokról és betegségekről

0
7706

Miért dohányoznak az emberek? Nos, a válasz egyszerű, a nikotin. Ez egy függőséget okozó gyógyszer, amely jelen van a dohányfüst, ami a dohányosok dohányozni. Azok az emberek, akik a dohányzáson keresztül nikotinfüggő kell, hogy egy bizonyos mennyiségű nikotin, hogy kielégítse a függőség. Ez segít nekik irányítani a hangulatukat és a sóvárgásukat. Egy függő dohányzik, hogy normálisnak érezze magát. A függő személy által igényelt nikotin mennyisége határozza meg, hogy hány cigarettát fogyaszt a személy minden nap. De nem a nikotin az egyetlen vegyszer, amit a dohányos fogyaszthat, amikor cigarettázik. Körülbelül 7000 más vegyületet lélegeznek be a dohányosok, amikor cigarettáznak.

Az égő dohánylevél ezeknek a vegyszereknek a fő forrása. Ezeknek a vegyszereknek a nagy része kémiailag aktív, és veszélyes az emberi testre. Ezek számos nem kívánt változást okozhatnak az emberi testben, mind rövid távon, mind hosszú távon.

Körülbelül 60 vegyi anyag a dohányfüstben közvetlenül vagy közvetve rákkeltő

A dohányfüstben található vegyi anyagok mintegy 60-a közvetlenül vagy közvetve rákkeltő hatású. Az emberi test minden szervét negatívan befolyásolja a dohányzás. A dohányzás sok kárt okoz, sok betegséget okoz és általában csökkenti az egészséget. Beszéljünk a dohányzás okozta betegségekről, és a dohányfüst különböző összetevőiről, amik ártanak az emberi testnek. Kátrány – a különböző részecskék a dohányfüst, a kollektív kifejezés, hogy használják kátrány. Vegyi anyagokból áll, amelyek nagy része rákkeltő anyag (például benzo(a)pirén). Foltot hagy a körmön, a tüdőszöveten és a fogakon, mivel barna és ragadós.

Szén-monoxid-ez a gáz szagtalan. Nagy dózisban, szén-monoxid okozhat súlyos kárt az emberi szervezetben. Átveszi az oxigén helyét a vérben. Minden vérsejtben van egy hemoglobin nevű fehérje. A hemoglobin funkció az emberi test oxigénmolekuláinak szállítására. A Hemoglobin jobban kötődik a szén-monoxidhoz, mint az oxigén. Ezért több vörösvérsejt készül a szervezetünk, hogy az oxigén szükséges, ami teszi a vér vastagabb. Kevesebb oxigént kap a szívünk, az agyunk és más szerveink, amikor a testnek több oxigénre van szüksége edzés közben. Hidrogén-cianid – apró hajszálak, úgynevezett csillók vannak jelen a tüdőnkben, ami segít kiszűrni idegen tárgyakat a tüdőnkből.

Veszélyes vegyi anyagok a dohányfüstben a tüdőben.

A hidrogén-cianid káros, mivel károsíthatja a tüdőrendszer. Megakadályozhatja, hogy megfelelően működjön, ami a tüdőben lévő dohányfüst veszélyes vegyi anyagainak kiépítését eredményezi. A szénhidrogének, szerves savak, nitrogénoxidok, fenolok és oxidáló anyagok olyan egyéb anyagok, amelyek rövid távon és hosszú távon egyaránt károsíthatják a tüdőnket. Oxidáló vegyi anyagok – ezek a rendkívül reaktív vegyi anyagok károsíthatják az ereket, szívizmokat,valamint néhány más testrészeinket. A zsír anyag lehet építeni az artéria falak, ahogy reagálnak a koleszterin.

Stroke, szívbetegség vagy érbetegség származhat oxidáló vegyi anyagok. A fémek-kadmium, ólom és arzén a dohányfüstben jelen lévő veszélyes fémek egy része. A dohányfüstben talált veszélyes fémek közül sok rákkeltő, Vagyis rákot okozhat. Radioaktív vegyületek-radioaktív vegyületek vannak jelen a dohányfüstben. Ezek a vegyületek rákkeltőek, ezért nagyon veszélyesek az emberi testre. A Dohányzás Okozta Betegségek A Következők. Gégeirritáció és légcső-irritáció. Problémák a tüdő működését. Légutak szűkülése és duzzanata, mely légszomjat okoz
Létrehozása felesleges nyálka a tüdő folyosón.

A tüdőben lévő káros anyagok kiépítése a tüdőkiürítési rendszer károsodása miatt, ami károsítja a tüdőt és irritációt okoz. Nagyobb a tüdőfertőzés esélye. Fokozott zihálás és köhögés. A Dohányzásnak A Keringési Rendszerére És A Dohányzás Által Okozott Betegségekre Gyakorolt Hatásai Közül Néhány A Következő. A szívfrekvencia és a vérnyomás emelkedése. Ér összehúzódása a bőrben, ami a bőr hőmérsékletének csökkenését okozza. Edzés közben kevesebb oxigént szállítanak az egész testben. A vér válik vastagabb, ami véralvadást okozhat. Fokozott kockázata atherosclerosis miatt a bélés az artériák
A lábujjak és az ujjak kisebb véráramlást kapnak.

A vérellátás elzáródása növeli a szívroham és a stroke esélyét

A vérellátás elzáródása miatt nagyobb az esélye a szívinfarktusnak és a stroke-nak. A Dohányzás Néhány Hatása Az Immunrendszerre, Valamint A Dohányzás Által Okozott Betegségek. Nagyobb az esélye az olyan betegségek elkapásának, mint a tüdőgyulladás és az influenza. A tartósabb és súlyosabb betegségek nagyobb esélye. Nincs védő antioxidáns a vérben. Például a C-Vitamin. Május 31. a Dohányhiány Világnapja – az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezése, amely arra ösztönzi az embereket, hogy hagyják abba a dohányzást.

Dohányzás öl, akár a fele a felhasználók világszerte a dohányzás felelős mintegy 6 millióan haltak meg minden évben összefüggésbe hozták a rák, tüdőbetegség, a szívkoszorúér betegség, szívinfarktus, stroke, vetélés, szülés komplikációk. A bizonyítékok egyértelműek, a dohányzás öl, és az egészségét veszélyeztető kockázatok az első cigarettájából növekedni kezdenek. De leszokni nem mindig könnyű-a nikotin a cigarettában függőséget okoz, és a dohányzás abbahagyása átmenetileg szorongáshoz, ingerlékenységhez és depresszióhoz vezethet, ami kisiklatja a legjobb szándékainkat. A legtöbb dohányzó ismeri a dohányzás veszélyeit, és a legtöbben ki akarnak lépni, de a megfelelő támogatás megtalálása elengedhetetlen a sikerhez.