Paraziták a szervezetben: a tünetek jelzik a jelenlétét

0
1663
Paraziták a szervezetben a tünetek jelzik a jelenlétét

Paraziták a szervezetben: tünet jelzi a jelenlétét, a specifikus tüneteken túl, a paraziták a szervezetben olyan tüneteket vagy egészségügyi problémákat okozhatnak, amelyek nem mindig kapcsolódnak ezeknek a mikroorganizmusoknak a jelenlétéhez. Beszéljünk erről ebben a cikkben. Sokan úgy gondolják, hogy a paraziták a szervezetben nem gyakoriak. Valójában sokan úgy vélik, hogy a probléma csak a világ legszegényebb országait érinti. Valójában ezek a szervezetek világszerte több mint 3000 millió emberben vannak jelen; legalábbis az Egészségügyi Világszervezet (who) szerint.

A parazita megkötésének számos módja van. Míg az elmaradott országokból származó szennyezett víz a kártevők ismert forrása, gyakran megtalálhatók az alulfőzött húsokban, piszkos vagy szennyezett gyümölcsökben, zöldségekben, tavakban, tavakban vagy patakokban is. Néhány parazita még a láb alól is beléphet a testbe, ha mezítláb jár.

Ezek az organizmusok különösen a vörösvérsejteken (vérszegénységet okozva), az elfogyasztott élelmiszereken (alultápláltságot és szorongást okozva) táplálkozhatnak, végül megakadályozzák a szervezet felhalmozódott toxinok eltávolítását.

A Centers for Disease Control and Prevention, CDC által nyilvánosságra hozott adatok szerint szennyezett víz vagy élelmiszer fogyasztásával lehet szerződést kötni. Vagy akár rovarcsípések révén is.

Azonban, ha egyszer a testben számos olyan tünetet váltanak ki, amelyek általában romlanak, ha nem végeznek kezelést. Itt olyan tünetek alakulnak ki, amelyek zavarják az egészségünket. Ezért fontos megtanulni, hogyan lehet felismerni a paraziták jelenlétét a szervezetben, és időben orvoshoz fordulni.

Először is hangsúlyozni kell, hogy a paraziták olyan szervezetek, amelyek egy másik szervezetben élnek. A leggyakoribb a bélrendszer, amely a vékony-vastagbélben telepedik le. Többféle típus is létezik. Ezért a parazita fertőzés tünetei ugyanolyan változatosak lehetnek.

Mindenesetre fontos figyelni bizonyos klinikai megnyilvánulásokra, különösen akkor, ha érintkezésbe került a fertőzés forrásaival, háziállatokkal, szennyezett élelmiszerekkel, veszélyeztetett területekkel stb.

Alvászavarok

AlvászavarokIsmeretes, hogy az alvászavarok több okból is társulhatnak. Valójában a különböző fizikai vagy érzelmi állapotok közvetlenül befolyásolják a melatonin csökkentését.

Bár a jelenség több tényezőtől is függhet, a parazitákat is figyelembe kell venni.

A Journal of Immunology Research-ben közzétett kutatások szerint ezek az organizmusok megváltoztathatják az alvási ciklusokat az ebből eredő immunválasz vagy közvetlen hatások miatt. Valójában szabadon engedhetik:

 • Enuresis (akaratlan vizelés).
 • Alvászavarok.
 • Éjszakai fogcsikorgatás.
 • Álmatlanság.

Bőrproblémák

Ebben a tekintetben elengedhetetlen szem előtt tartani, hogy a parazita fertőzések bizonyos bőrkiütéseket is kiválthatnak.

Valójában az észak-karolinai orvosi folyóiratban közzétett kutatások azt sugallják, hogy az orvosoknak figyelmet kell fordítaniuk a parazita betegségek bőrkiütésére; időben beavatkozni a megfelelő kezeléssel. Néhány tünet lehet:

 • Fekély.
 • Száraz bőr.
 • Kiütések és pontok.
 • Ekcéma.
 • Urticaria.

Fáradtság

FáradtságEzek a szervezetek ellopják az energiát a testből. Így erős fáradtságot, depressziót és kimerültség érzését válthatják ki, ami megakadályozza, hogy normális életet élj.

Irritábilis bél szindróma

Az irritábilis bél szindróma olyan állapot, amely olyan tüneteket okoz, mint a hasi fájdalom, duzzanat és constipation.To dátum, http://www.egeszsegbar.hu/detoxic-eszkozok-elleni-parazitak-a-test/ nem azonosítottak konkrét okot annak magyarázatára. Mégis sok esetben úgy vélik, hogy ez összefüggésben lehet a paraziták jelenlétével a szervezetben.

A World Journal of gastrointestinalis Pharmacology and Therapeutics című szaklapban megjelent tanulmány szerint az irritábilis bél szindrómában szenvedő betegeknél az organizmusok, például a Blastocystis, a Cryptosporidium és a Giardia előfordulási gyakorisága megnőtt.

Ezenkívül azt sugallja, hogy az ilyen paraziták fontos szerepet játszhatnak az IBS patogenezisében. Azonban további vizsgálatok továbbra is szükség van a megerősítés.

Emésztési problémák, paraziták a szervezetben

Emésztési problémák, paraziták a szervezetbenAmint azt a parazita Immunológiájáról szóló nyilvánosságra hozott felmérésben megjegyeztük, ezek a szervezetek különböző károkat okoznak a bélnyálkahártyában, amelynek felelőssége az, hogy felszívja a tápanyagokat az élelmiszerből a megfelelő emésztési folyamat érdekében.

Miután megváltoztatta az azt alkotó sejteket, elkezdheti szenvedni az emésztési rendellenességektől, mint például:

 • Ételallergia és intolerancia.
 • Hasi gyulladás.
 • Visszatérő gyomorfájdalom.
 • Emésztési nehézségek.

Anaemia

Ennek a rendellenességnek egyes esetei parazita fertőzések következményei lehetnek. Az American Journal of Clinical Nutrition-ban közzétett kutatások szerint a vérveszteséget okozó paraziták a következők:

 • Ankylostomas (Necator americanus és Ancylostoma duodenale).
 • Fertőzés férgek (Trichuris trichiura).
 • Schistosomiasis (Schistosoma mansoni, haematobium és japonicum).

Testsúly ellenőrzés nélkül

A súlycsökkenés nyilvánvaló ok nélkül sokak számára hatalmas előnynek tekinthető. Azonban egy ilyen epizód mögött elrejtheti a paraziták által okozott súlyos problémát.

Amint arra az Archives of Medical Science című folyóiratban megjelent tanulmány rámutat, a gyermekkori parazitózis vérszegénységgel, anorexiával, étvágytalansággal, növekedési nehézségekkel és fejlődéssel jár.